top of page
Yoga, gong & vandring på Mallorca 25 april - 2 maj 2020
Häng med oss på yoga, gongbad och vandring på Mallorca. På den nordöstra sidan av Mallorca är bergen höga och utsikten över det blå havet hisnande. Skynda att boka, för vi har bara nio platser i vårt fina hus. 

 

På den nordöstra sidan av Mallorca är bergen höga och utsikten över det blå havet hisnande. Det är långt till de fullpackade stränderna i söder. Just vid den här tiden sker det märkliga; apelsinträdens brandgula bollar lyser upp det gröna bladverket samtidigt som träden är översållade av vita blommor med bedövande underbar doft. Såhär i skiftet mellan april och maj är det oftast lagom varmt att vandra sommarklädd längs stigarna och njuta av naturen. Vandra och yoga, röra på kroppen och njuta av gongens vibrationer, god mat och trevligt sällskap.

Huset ligger i byn Soller, med några minuters promenad till torget. Här kan man dricka färskpressad juice från nyskördade apelsiner och betrakta folklivet från en caféstol. Från torget kan man gå ner till Puerto de Soller, som är en ännu mindre by med en strandpromenad, en fin sandstrand och många små caféer och restauranger. Det går en charmig antik spårvagn hit också. Och runt den mjuka bukten reser sig bergen där vi ska upp och vandra.

Resan går 25 april-2 maj och visst ska du med? Men skynda att boka, för vi har bara nio platser i vårt fina hus.

Det var bergskedjan Sierra de Tramuntana som lockade de första turisterna till ön under tidigt 1900-tal. De var fascinerade av bergens kärva skönhet och byggde  utsiktsplatser som finns kvar än idag. Farligt smala, kurviga vägar och knaggliga åsnestigar förbinder bergsbyar där tiden verkar ha stått stilla i hundratals år.

 

Vandring 12-18 km varje dag

Den som leder vandringen är Kerstin Olsson, som i flera år varit här och utforskat de olika lederna. Den här bilden är från förra vårens vandring. Hon kommer att se till att det blir lagom utmanande. Vi kommer att gå  12 -18 km varje dag.  Det är bra att ha kängor och gärna  ett par stavar, framför allt för att skona knäna när vi går nerför! Vissa sträckor kommer vi att åka buss eller taxi för att vandringarna ska bli lagom långa.

Vi bor i hundraårigt renoverat stenhus

Huset är över 100 år gammalt, en rustik finca (torp på spanska) som renoverats och moderniserats till hög standard med såväl luftkonditionering som uppvärmning, satellit-TV och WIFI. Här finns sex sovrum med varsitt badrum, ett stort kök och generösa öppna sällskapsrum som går i ett med terrassen utanför. Där ute finns en lummig fruktträdgård och en pool. Det finns bekväma sittgrupper i både skuggade och soliga lägen.

Morgonyoga på terrassen

Varje morgon startar här på terrassen med ett yogapass som mjukt väcker hjärta och nervsystem, sätter fart på cirkulationen av alla smörjande kroppsvätskor och gör muskler och leder redo för dagens vandring.

Yogapasset avslutas med en helande gongavslappning som aktiverar kroppens  självläkning. Gongen återställer det naturliga flödet av energi i kroppen genom att vi ligger ner, slappnar av och låter ljudvibrationerna skölja genom hela vårt system.

Det kan vara lite svalt ute på morgonen, så ta gärna med en varm tröja eller sjal och sköna sockar.

Vandring efter god frukost

Därefter äter vi en god och nyttig frukost tillagad av Sylwia, innan vi ger oss ut på dagens vandring under ledning av Kerstin. Ett utförligare program om vandringarna kommer.

Under veckan kommer du även att få prova breathwalk, en gående yoga, och meditativ gång, en långsam promenad där vi praktiserar mindfulness.

Kvällarna avslutas med ett gongbad, en meditation eller gong yoga nidra

Gongen har förmågan att ta dig bortom gränserna för det logiska sinnet, gamla spänningar och blockeringar släpper och tar dig till ett tillstånd av lugn, glädje och harmoni. Efter ett gongbad kan man känna sig helt avslappnad och vitaliserad i kropp och själ. Behov och önskemål i gruppen får avgöra vad vi gör av kvällarna och alla aktiviteter är frivilliga att delta i. Att vara i stillhet och tystnad bara med sig själv kan också vara välgörande och transformerande.

 

God mat och dryck

Sylwia lagar frukost varje dag och vår välkomstmåltid.

Dessa ingår i resans pris. Övriga måltider och matlådor för vandringarna lagar vi tillsammans och en del luncher och middagar vill vi säkert inta på traktens restauranger. Kerstin vet var de bästa  finns!

När vi lagar mat tillsammans gör vi även inköp och hjälps åt att duka och diska. Ett modernt och välutrustat kök står till vårt förfogande. Om du har särskilda behov när det gäller mat så går det utmärkt bra att du handlar och lagar det som passar dig. Matbutiker finns inom gångavstånd.

En helhetsupplevelse som är tänkt att vara länge

Vi har strävat efter att åstadkomma ett upplägg som ger en så bra helhetsupplevelse som möjligt, för såväl kroppen som alla sinnen. Du kommer att få röra på kroppen, uppleva naturen med frisk luft och vida vyer, njuta god mat och trevligt sällskap och möta dig själv i ett nytt och annorlunda sammanhang.

Vi är öppna för att forma veckan efter gruppens behov. Du har givetvis möjlighet att göra egna val. Kanske föredrar du att stanna hemma i trädgården eller ta dig ner till stranden en dag. Sylwia ger behandlingar i soundhealing, gongterapi och ljudmassage som du kan boka med henne till specialpris, 450 kr, under veckan.

Morgonpasset med Elisabeth och Sylwia är en bra förberedelse för en kropp som kanske inte är van vid att gå långa sträckor varje dag på olika underlag. Risken för skador och onödiga påfrestningar minimeras och vi tror vi kan lova att du kommer att få en snabbare effekt av dina ansträngningar på åsnestigarna. Resan blir inte enbart glädje för stunden utan kanske har du med dig hem en bättre kondition, bättre balans, starkare ben och en vilja att fortsätta vara ute och röra på kroppen varenda dag. Och nya insikter om dig själv och hur du vill leva i samklang med dina drömmar och önskningar.

 

Vi hoppas att du följer med oss!

Elisabeth, Kerstin och Sylwia

Har du frågor så hör av dig till elisabeth@kundaliniyoga.se.

 
Tid och pris

Tid: 25 april-2 maj 2020.
Pris: 8900 kronor (enkelrumstillägg: 1000 kr)

OBS! Betalning endast via faktura. Se ”Anmälan och betalning”!

 
Detta ingår

Del i dubbelrum sju nätter
Frukost varje dag
Enkel vegetarisk välkomstmåltid
Alla vandringar
Yoga varje morgon
Gongavslappning varje morgon
Gongbad minst en kväll (fler om gruppen vill)
Gong yoga nidra minst en kväll (fler om gruppen vill)

 
Tillkommer

Resan till och från Soller
Mat och dryck utöver ovanstående
Lokala transporter

 
Anmälan och betalning

Anmälan görs via e-post till elisabeth@kundaliniyoga.se. Ange om du vill ha enkelrum (det finns tre st).
Du får en faktura på halva beloppet som ska betalas omgående. Din betalning är din platsreservation.
Nästa faktura skickas ut efter att den första är betald och den ska betalas en månad innan resan.

 
Smart Travel kan hjälpa till att boka flyg

Du ordnar själv din resa och betalar för den. Kommer du med flyg så landar du i Palma de Mallorca och tar därifrån en taxi till Soller, som ligger ungefär tre mil norr om Palma. Hjälp med att boka flyg kan du få av trevliga Smart Travel i Göteborg. De hjälper dig hitta billigaste och bästa avgångarna. Om många väljer samma så kan ni dela på en taxi till Soller.
Vi kan annars hjälpa till att samordna så att ni som kommer till Palma någorlunda samtidigt för att kunna samåka. Taxiresan kostar 500-600 kronor.

Det går att ta sig till Soller med buss och tåg också. Då tar man buss nr 1 från flygplatsen till Plaza Espana och därifrån antingen en annan buss eller ett gammalt trätåg till Soller. Resan med det antika tåget genom det fantastiska landskapet är en upplevelse i sig!

Om du inte vill flyga till Mallorca så går det att resa till Spanien med tåg eller buss. Det går sedan färjor från spanska fastlandet, t ex från Barcelona till Palma.

 
Reseförsäkring

Det är ytterst viktigt att du ser till att du har en heltäckande rese- och olycksfallsförsäkring.

 
Ta med

Yogamatta
Bra ingådda skor eller kängor
Stavar, om du har
Vattenflaska
Solskydd
Solhatt eller keps
Kläder för olika väder och temperaturer, t ex varm tröja, bikini och regnkläder
En liten ryggsäck

 
Presentation av oss

 

Sylwia Pozlotka

Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut samt diplomerad kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan. Hon har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton.Sylwia gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Sylwia har även gått flera andra kurser i gongspel och är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler runt om i Europa.Sylwia ger också privata behandlingar i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden. Hon tar emot bokningar och ger behandlingar till reducerat pris, 450 kr, under veckan i Soller.

 

Kerstin Olsson
Kerstin vandrar året runt på olika platser i Sverige och världen.

 

Elisabeth Magnusson
Elisabeth är KRI-diplomerad lärare i kundaliniyoga och meditation enligt Yogi Bhajan och diplomerad instruktör i Breathwalk®, en gående kundaliniyoga som vi kommer att utöva någon av dagarna, samt diplomerad ledare i Yoga Nidra, av Chitra Sukhu, i enlighet med Yoga Alliance. Hon startade Göteborgs Kundaliniyogacenter 2010 och ordnar numera yogaresor till Indien, Mallorca och södra Spanien

 

Bilden med personer som fikar är tagen på torget i Soller, vid en tidigare yogaresa till Mallorca. Kyrkan i bakgrunden heter Sant Bartomeu och byggdes på 1200-talet. Runt torget ligger mysiga uteserveringar och tåget från Palma passerar tätt intill caféstolarna fulla med folk. Det är den 29 april och redan sommarvarmt. Vi yogade på stranden och badade i havet i Puerto de Soller. Se nedersta bilden. Hoppas det blir lika fint denna gång.
 

 


 

 

 
Unna dig en livsupplevelse!
Yoga, gong & vandring på Mallorca i april
Bildgalleri Mallorca
bottom of page